• Auto Bild on valinnut Bridgestonen Vuoden kesärengasvalmistajaksi 2021.
  • Yhtiön uusi erittäin suorituskykyinen Bridgestone Potenza Sport ‑rengas kerää huippuarvosanoja. Se vei muun muassa voiton Auto Bild Sportscars ‑lehden urheilullisten renkaiden testissä 2021.
  • Bridgestonen Turanza T005 ‑kesärengas on saanut kolme palkintosijaa vuoden 2021 kesärengastesteissä.

Tunnettu saksalainen Auto Bild ‑lehti on valinnut Bridgestonen vuoden 2021 kesärengasvalmistajaksi. Valinta perustui yhtiön renkaiden menestykseen tämänvuotisissa kesärengastesteissä, joissa niiden dynaamiset ja tasapainoiset ajo-ominaisuudet saivat kiitosta.

Bridgestonen äskettäin markkinoille tuoma äärimmäisen korkean suorituskyvyn lippulaivatuote, Bridgestone Potenza Sport, voitti Auto Bild Sportscarsin urheilullisten renkaiden testin 2021.[1] Rengas sai huippuarvosanat kuivaominaisuuksistaan: sen jarrutusmatka kuivalla alustalla oli rengasjoukon lyhyin, ja renkaan käsiteltävyys kuivalla arvioitiin kahden kärkeen. Sen jarrutusmatka oli joukon lyhyin myös märällä alustalla, käsiteltävyys märällä oli testin paras ja sillä oli paras suorituskyky märällä ympyräradalla. Renkaan vesiliirto-ominaisuudet olivat myös vahvat. Bridgestone Potenza Sport sai arvostetulta lehdeltä huippuarvosanan myös ajomukavuudestaan.

Bridgestone Potenza Sport arvioitiin ”erittäin hyväksi” myös Sport Auton jokavuotisessa testissä, jossa se sijoittui toiseksi.[2] Bridgestone Potenza Sport sai parhaan kokonaisarvion kuivalla tiellä: lyhyin jarrutusmatka, paras käsiteltävyys, erinomaiset kaistanvaihto-ominaisuudet ja välitön ohjausvaste. Äärimmäisen korkean suorituskyvyn rengas sai huippuarvosanat myös märkäominaisuuksistaan: jarrutusmatka oli lyhyin, käsiteltävyys oli erinomainen ja pito oli erittäin hyvä.

Bridgestonen toinen premium-luokan lippulaivatuote, Turanza T005 ‑kesärengas, on saanut kolme palkintosijaa vuoden 2021 kesärengastesteissä.

ADAC antoi Bridgestone Turanza T005 ‑renkaalle arvion ”hyvä”, joka on korkein lehden koskaan antama arvosana. Näin rengas sijoittui kärkikolmikkoon lehden kesärengastestissä 2021. ADAC kehui Bridgestone Turanza T005:n monipuolisia ominaisuuksia: rengas arvioitiin hyväksi sekä kuivalla että märällä alustalla lyhyen jarrutusmatkan sekä hyvän pidon, polttoainetaloudellisuuden ja melutason ansiosta. Kokonaisuutena se arvioitiin erittäin tasapainoiseksi renkaaksi.[3]

Auto Motor und Sport ‑lehden kesärengastestissä Bridgestone Turanza T005 sai arvion ”erittäin hyvä” ja sijoittui toiseksi.[4] Bridgestonen premium-luokan kesärengas sai erittäin hyvät arvosanat sekä kuivalla että märällä alustalla. Kuivalla alustalla se sai käsiteltävyydestä arvion erinomainen, kaarreajon vakaudesta arvion hyvä ja jarrutusmatkasta arvion hyvä. Märällä sen jarrutusmatka oli lyhyt, käsiteltävyys erittäin hyvä ja sivuttaispito huippuluokkaa. Auto Motor und Sport arvioi, että Bridgestone Turanza T005:llä on ”suuret turvamarginaalit”, antoi sille huippuarvosanat myös vierintävastuksesta ja luonnehti sitä polttoainetaloudelliseksi, monipuoliseksi renkaaksi.

Auto Bild Allrad antoi renkaalle arvion ”esimerkillinen”. Se sai huippuarvosanat kuivalla alustalla (mm. paras jarrutus ja käsiteltävyys), hyvät tulokset märällä (paras märällä ympyräradalla ja hyvä käsiteltävyydessä) ja oli paras vierintävastuksessa.5

Testituloksia kommentoi Bridgestone EMIAn myyntijohtaja Daniel Giroud: ”Nämä tuoreet tunnustukset ovat kiistaton osoitus vahvasta tutkimus- ja tuotekehitystoiminnastamme. Olemme sitoutuneet kehittämään jatkuvasti premium-luokan renkaitamme, jotta voimme tarjota asiakkaillemme huippuluokan tuotteita. Bridgestone Potenza Sport ja Bridgestone Turanza T005 ovat tästä loistavia esimerkkejä. Olemme erityisen ylpeitä Potenza Sportin testimenestyksestä. Vuoden kesärengasvalmistaja ‑tunnustus kruunaa kaiken ja on osoitus upeiden tiimiemme kovasta työstä ja omistautuneisuudesta.”

[1] AUTO BILD Sportscarsin testi 2021: kesärenkaat, testiautona Ford Mustang https://www.autobild.de/artikel/sommerreifen-test-2021-265-35-zr-20-19395693.html. Testattu rengaskoko oli 265/35 ZR 20.

[2] Sport Auto, numero 04/2021, testi 2021: kesärenkaat, testiautoina BMW Z4 + Toyota Supra. Testatut rengaskoot olivat 255/35 ZR19 ja 275/35 ZR19.

[3] ADAC:n testi 2021: kesärenkaat, testiautona VW Golf VII https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/reifen/sommerreifen/205-55-r16/. Testattu rengaskoko oli 205/55 R 16 91 V.

[4] Auto Motor und Sportin testi 2021: kesärenkaat, testiautoina VW Polo and Seat Ibiza https://www.auto-motor-und-sport.de/reifentests/. Testattu rengaskoko oli 195/55 R 16 H.
AUTO BILD Allradin testi 2021: kesärenkaat, testiautona Jeep Renegade https://www.autobild.de/artikel/sommerreifen-test-2021-215-60-r-17-19210169.html Testattu rengaskoko oli 215/60 R 17.